Kan jag skapa en påminnelse på en undersökning?

Det går att skapa en påminnelse på en undersökning om undersökningen är låst till en adresslista när den skickas ut. Mycket viktigt att inställningarna är gjorda rätt från början.

Gå till Inställningar, under ”vem kan svara” väljer du låst till en adresslista. När du gör ditt utskick via nyhetsbrevseditor så känner systemet av vilka adresser som har besvarat din undersökning och skickar påminnelsen till de som inte har svarat.

När du vill göra en påminnelse via ett nyhetsbrev är förutsättningen att du redan skickat ut undersökningen via ett nyhetsbrev. Först behöver du skapa en länk till undersökningen via länk-knappen. Välj Undersökning under Länktyp och sedan din publicerade undersökning. När du sedan klickat på Skicka så kan du under adresslistor välja att det är en påminnelse för undersökningen du önskar göra. Då går nyhetsbrevet endast ut till de adresser som ej besvarat enkäten.

Ett tips, är att använda samma nyhetsbrev när undersökningen skickas ut första gången som när man vill skicka påminnelsen, se bara till att göra ett nytt Utskick.