Paloma Support

Så kan du dela filmklipp via nyhetsbrev

Text, bilder och även animerade GIF:ar går bra att skicka direkt i nyhetsbrevet. Men vill du dela filmklipp är det inte lika enkelt. Det beror på att det för de allra flesta mottagare inte är möjligt att spela upp filmer i sina e-postläsare. Och poängen är ju att mottagaren ska kunna se filmen, eller hur? Att skriva om och länka till filmen i brödtexten blir inte vidare tydligt och iögonfallande, och förmodligen kommer få klicka. Som väl är finns en enkel lösning att ta till.

Det enkla knepet: skapa en bildlänk till filmen

Publicera filmen på webben om du inte redan gjort det, till exempel på din egen sajt eller Youtube-kanal. När du skapar nyhetsbrevet skapar du en bildlänk som leder direkt till den URL, webbadress, där filmklippet är redo att spelas.

Stillbild med playknapp

Ett tips är att välja en stillbild från filmen, och klistra in en playknapp mitt i den bild du vill använda som filmlänk i nyhetsbrevet.. Det kan du fixa enkelt genom att använda gratistjänsten Add Play Button to Image.

Så länkar du en bild i verktyget för nyhetsbrev

Du lägger som vanligt in en bild i nyhetsbrevet genom att:
1. Dra in en bildmodul.
2. Klicka på platshållarbilden.
3. Välja en bild från din dator eller verktygets filarkiv.

Därefter klickar du på bilden du vill länka och får upp fältet Redigera.

1. Välj länktyp URL.
2. Fyll i filmklippets webbadress.
3. Fyll i alternativ text som kort beskriver bilden.
(Den alternativa texten visas istället för bilden om mottagaren har valt att inte läsa in bilder, och läses av skärmläsare för synskadade.)
4. Fyll i länktitel. Exempel: Se filmen
(Länktiteln visas när mottagaren hovrar över länken med muspekaren. Dessutom visas den i din utskicks-statistik och kan användas för att lättare skilja mellan olika länkar.)

Bra jobbat, nu delar du film via nyhetsbrevet på ett tydligt och snyggt sätt!

Skapa animerad GIF

Animerade GIF:ar går som sagt bra att skicka direkt i nyhetsbrevet. Det finns flera gratistjänster på nätet där du lätt kan skapa en animerad gif från bilder eller en färdig film. Ett exempel är imgflip GIF Maker.