Hur ställer jag in DMARC?

För att sätta upp DMARC behöver du göra nedanstående tillägg i DNS-inställningarna på din avsändardomän. Har du själv inte åtkomst till DNS-inställningarna? Då kan du skicka denna guide till den som administrerar er domän (t.ex. IT-avdelningen eller ert webbhotell) så kan de hjälpa till. Huvudsaken är att den som gör inställningarna följer instruktionerna noggrant.

Uppsättningen omfattar alla e-postutskick med er domän.
Vad innebär DMARC?

Gör så här

Använd kopiera och klistra in för ett korrekt resultat.

Vi rekommenderar den högsta.

Det är viktigt att alla mellanslag, punkter och övriga tecken är exakt som angivet nedan.

DMARC för avsändardomän

DMARC måste finnas och vara satt till minst lägsta nivån men det är upp till domänens ägaren att välja om man vill sätta striktare regler. Om det redan finns TXT-record för DMARC behöver ni inte ändra TXT-värdet om hur strikt ni vill att DMARC ska agera.

Domän*:

_dmarc.mindomän.se

Typ:

TXT

TXT-värde:

v=DMARC1; p=none;

TTL:

600

Exempel på striktare DMARC med säkerhetsnivå 3, v=DMARC1; p=reject; rua=mailto:dmarc-reports@mindomän.se;

För mer info se Googles vägledning.

FAQ

Har Paloma DMARC?
Vi har vårt DMARC uppsatt med högsta säkerhetsnivån via mxtoolbox. Där övervakar vi också rapporteringen.

v=DMARC1; p=reject; pct=100; fo=1; rua=mailto:086bde1e@mxtoolbox.dmarc-report.com; ruf=mailto:086bde1e@forensics.dmarc-report.com;