Importera kontakter med Klistra in

Högst upp på sidan väljer man att Klistra in kontakterna.
Fliken Klistra in använder man när sina kontakters information är semikolonseparerade.
Beroende på hur mycket information man väljer att läsa in kan det se ut enligt exemplen nedan.

Exempel 1:
mail1@paloma.se
mail2@paloma.se
mail3@paloma.se

Exempel 2:
testmail1@paloma.se; anders; andersson
testmail2@paloma.se; emil; emilsson
testmail3@paloma.se; johan; johnsson
testmail4@paloma.se; lars; larsson
testmail5@paloma.se; erik; eriksson

Efter varje kontakt gör man en radbrytning för att ange information om nästa kontakt. Informationen separeras med ett semikolon vilket gör att datan delas upp i varsin kolumn där den sedan markeras med vilken typ av data det är. När man klistrat in sin information i rutan Importdata kommer kolumner upp nedanför rutan för importdata. Där får man välja vilken typ av information som klistrats in och vilken information som ska importeras. Om man väljer Inget fält valt importeras inte den kolumnen.

I exemplet nedan är informationen angiven i följden enligt Exempel 2:
e-postadress, förnamn och efternamn.

Alternativet Skriv över används när du importerar adresser till en befintlig lista och vill skriva över ett befintligt värde. E-postadressen går inte att skriva över och dubbletter av samma e-postadress går inte att importera. Därför rekommenderar vi att samma lista används och fylls på med nya kontakter.

När du valt informationen som ska importeras klickar du på SKAPA.