Hur fungerar Kontakter?

Kontakter är Palomas nya adresshanteringssystem som är byggd med snabbare och modernare programmeringsspråk än vårt tidigare system för att hantera adresslistor.
Varje kontakt ligger centralt på ditt konto i en gemensam mappstruktur och läggs därifrån till i valda kontaktlistor. En kontakt finns alltså bara med en gång på ert konto vilket underlättar och snabbar på
inläsning av data.

Kontaktlistor skapas utifrån dina kontakter och gör att all hantering av dina mottagares e-postadresser går snabbare och blir lättare. Med kontaktlistor utgår listorna från samma kontakt än fast den ligger med i flera olika listor. Vilket är en stor fördel vid redigering av en kontakts kontaktinformation, då ändras nämligen informationen för den kontakten i alla kontaktlistor den ligger med i.

När du öppnar kontakter för första gången så finns ännu inga kontakter eller kontaktlistor. För att lägga till en ny kontakt klickar du på knappen Skapa ny kontakt, alternativt den blå gubben med ett plustecken. Du kan även lägga till fler kontakter samtidigt via knappen Importera kontakter, då kan man importera större excel-filer.

När du sedan har lagt till kontakter behöver du skapa en kontaktlista för att kunna göra utskick. Klicka på texten +Skapa ny kontaktlista på vänster sida under Mina kontaktlistor och följ vidare instruktioner.