Hur skapar jag ett registreringsformulär till mitt nyhetsbrev?

Generera formulär
Gå in på ditt konto och gå till adresslistor. Till höger på varje lista, under pilen som pekar nedåt, finns ”Generera formulär”.

Längst upp väljer du vilken av dina samtyckestexter (GDPR) som ska kopplas till formuläret.

Koden som du får i popupen kan du använda för att skapa en prenumerationsruta på din hemsida. När någon fyller i sina uppgifter i din prenumerationsruta kommer dennes adress rakt in i den adresslistan som du klickade på.

Koden går att modifiera för bland annat vilka fält du vill samla in. Kontakta oss gärna för vidare information kring det.

Kom ihåg att byta ut [URL TILL TACKSIDA] till en korrekt url-adress och ta bort klamrarna, [] för att få formuläret att fungera. Tacksida är där man hamnar efter att ha fyllt i formuläret.

Det finns även en färdig iframe som du kan använda i stället för koden.

För alla adresslistor som ligger publikt rekommenderar vi starkt att du aktiverar funktionen för dubbel opt-in. Läs om detta HÄR.

Vilken information kan man då samla in?

Standardfälten är namn och e-post. ”Namn” delas upp till för- och efternamn och det sista som skrivs in sätts som efternamn, övriga namn som förnamn.

Har man kunskap i programmering så kan man modifiera formuläret som man vill. Drop-downlistor, radiobuttons och checkboxar som skickar med för-definerade data till olika fält är ett exemlet. T.ex. att man kan välja ort i en drop-down lista och markera med checkboxar vilka intresseområden man har.

Övriga standardfält som man kan lägga in är:

firstname
lastname
email
title
company
phone
mobile_phone
fax
address
postcode
name
state

Man kan också lägga till kopplingar till specialfält, och dessa benämns:

userfield_[namnet_pa_faltet]

Man kan ha upp till 20 st specialfält på sitt konto och för att lägga till dessa kontaktar man oss på supporten.