Hur visar jag adresslistan?

Klicka på en adresslista i översikten för att se dess innehåll. I adresslistan syns fälten e-postadress, förnamn, efternamn, företag, ort, skapad och mobil. Adresslistan kan även innehålla fälten titel, adress, postnummer, land, telefon och fax, samt upp till tio egendefinierade fält. Kontakta supporten för att få hjälp med detta.

När du är inne på en av dina adresslistor syns datum för när adressen lades till i adresslistan samt hur många studsar adressen har orsakat. Var uppmärksam på detta, eftersom utskick med många ogiltiga adresser ökar risken för spamklassning. Läs mer om studsar i avsnittet Statistik.

Om en mottagare avregistrerar sig från ditt utskick tas dennes adress automatiskt bort ur listan du skickat till. Detsamma gäller hårda studsar. En hård studs är ett e-postmeddelande som du får tillbaka, och är permanent olevererbart. Troliga orsaker kan vara att e-postadressen är felstavad, att adressaten har bytt e-postadress eller att domänen har upphört. Eller så har e-postservern blockerat din e-postadress. Om du vill importera nya adresser till en existerande adresslista känner verktyget av om det är några dubbletter och tar inte in dessa. Om du har en adress till en mottagare som avregistrerat sig kvar i din excel-fil känner verktyget av även detta, och utesluter den avregistrerade adressen vid adress-import.

Knappen Exportera till Excel längst ner på sidan, exporterar alla dina adresser i den valda listan till en excel-fil. Här syns även adresser som har blivit avregistrerade. Vid exporten kan du välja om du vill inkludera avregistrerade adresser. Det går även att sortera dem i en egen flik i excel.