Paloma Support

Vilken tjänst och licens ska jag välja när jag skapar Zoom-användare?

Zoom Webinars & Meetings  

De olika formerna för digitala evenemang erbjuder liknande funktioner, men har några viktiga skillnader. Hur man kan dela ljud och bild och styra över dessa skiljer sig åt.

Meetings, möten, är utformade för samarbete där alla deltagare kan skärmdela, sätta på webbkamera och mikrofon och se vilka som är närvarande. Alla deltagare kan stänga av och på sitt eget ljud, men värden för mötet kan även stänga av och på ljudet för de andra deltagarna.

Webinars, webbinarier, är utformade så att värden och eventuella utsedda paneldeltagare kan dela sin webbkamera, mikrofon och skärm. Andra deltagare kan lyssna och har möjlighet att interagera via frågor och svar, chatta, svara på omröstningsfrågor, och även dela skärm. Värden för mötet kan välja att aktivera mikrofonen för en deltagare så denne kan prata. Deltagare i webbseminarier kan inte byta namn på sig. Värden kan också avaktivera deltagarna.

Webinar plan eller Meeting plan

Zoommöten är som mötesrum, perfekt när du vill vara värd för mer interaktiva sammankomster där du vill ha publikdeltagande, eller sammankomster i mindre grupper. Formen lämpar sig bäst för möten med små till stora grupper, kundinriktade möten, försäljningsmöten, träningspass och så vidare.

Zoomwebbinarier är mer som virtuella föreläsningssalar eller auditorium. Webbseminarier är perfekta för en stor publik eller vid större evenemang som är öppna för allmänheten. Formen passar bättre vid stora evenemang och offentliga framträdanden där deltagandet är större än 50 deltagare. Det kan vara föreläsningar, föreställningar och så vidare.

Licens

Max antal deltagare och hur länge du får hålla dina evenemang styrs av licensen du tecknar hos Zoom. Det finns fyra olika licenser: BASIC, PRO, BUSINESS och ZOOM UNITED BUSINESS. Ju högre upp du går desto fler funktioner och deltagare får du.

Med Meeting plan kan du ha 100–1 000 deltagare beroende på licens.
Med Webinar plan kan du ha 100–10 000 deltagare beroende på licens. 

Skapa användare för Zoom

Här registrerar du dig, väljer plan och licens: https://zoom.us/signup

Snyggt jobbat! Nästa steg är att aktivera integrationen mellan Zoom och Magnet.