Skapa samtyckestexter (GDPR)

Du kan skapa en eller flera samtyckestexter på ditt konto med olika omfattande samtycken beroende på hur personuppgifterna ska användas. Du kan även uppdatera dessa med nya revisioner om behovet finns.

Skapa en samtyckestext

Under ditt namn och Kund-ID uppe till höger, välj Kontoinställningar.
I menyn till vänster finns rubriken Samtyckestexter.

Välj en logotyp om du vill att den ska ligga längst upp i din färdiga text.

Välj vilket språk du ska skriva texten på. Det går att skriva samma text i flera språkversioner och därmed erbjuda den som ska ge samtycket att läsa detta på respektive språk.

Skriv in din text i redigeringsrutan. Du kan använda formateringsverktyg som punklistor, avdelare och olika rubriker för att göra samtycket tydligt.

När du skrivit klart kan du antingen Spara som ett utkast om du inte är helt färdig, eller Spara och publicera för att göra samtyckestexten tillgängligt.